luni, 5 decembrie 2011

Serbarea zilei voluntarului in cadrul Crucii Rosii Bacau


       Inca de la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie, voluntarii Crucii Rosii Bacau au repetat pentru ca spectacolul de astazi sa fie unul care sa-i impresioneze pe cei invitati. Aseara am fost la un moment de repetitii , la care am asistat incepand de la ora 20:00. Acesti oameni chiar se dedica atunci cand doresc sa iasa totul bine. Au avut 2 ore de repetitii, deci undeva pe la ora 22:00 acestea au luat sfarsit. Este de admirat ceea ce fac ei, ca voluntari, pentru varsnici, dar si pentru familile nevoiase, organizand splendidul spectacol de astazi.
























   Spectacolul a inceput pe la ora 11:00, dar varstnicii nerabdatori si-au facut aparitia  inca de la ora 10:30. Era si de asteptat, acestia fiind mereu dornici sa participe la activitati organizate de Crucea Rosie, astazi avand ocazia sa le ,,multumeasca" voluntarilorcu prilejul Zilei Internationale a Voluntariatului . Evenimentul a debutat cu o piesa de teatru organizata de voluntarii Crucii Rosii  Bacau.  Intrarea acestora a entuziasmat sala, desi emotiile au fost uriase… Momentele actoricesti ale acestora, au adus zambete si rasete din partea publicului, dar si un rand calduros de aplauze, anuntand deschiderea oficiala a spectacolului, dar si asteptarea lui Mos Craciun. 







       O alta surpriza a fost numarul mare de participanti, sala teatrului fiind arhiplina. Voluntarii nu s-au lasat mai prejos si au fost activi pe tot parcursul spectacolului intretinand atmosfera in sala si pastrand o stare de armonie si veselie. A urmat un filmulet in care se prezentau pe scurt proiectele principale ale Crucii Rosii (Ingrijiri la domiciliu, banca de alimente, etc), iar cativa voluntari au impartasit din experienta lor in cadrul acestei organizatii.















 In aplauzele publicului si-a facut aparitita si Elena Rosu, cu vocea sa minunata. ,,De ce fata asta nu apare si ea la tv?" -asta a fost prima intrebare pe care mi-am pus-o cand am auzit-o cantand melodia ,, All I want for Christmas"(Mariah Carey),urmata de mirificul  “ Vis de iarna " (Andra). Elena a fost apreciata cum se cuvine cu aplauze asurzitoare.                                                                                                                  

   









  S-a ramas in zona teatrului, cu trupa  ,,In the Spot", ce a venit cu o piesa adaptata zilelor noastre, amuzanta, care a cucerit publicul imediat. Piesa schita cum copii il vad Mos Craciun,cum in ziua de Ajun cei care nu cred in el-adultii- le pregatesc cadourile din partea Mosului copiilor, si cum... unii incearca sa profite de Sarbatori, si "sa isi faca singuri cadouri imprumutand de la cei care au prea multe". Insa, finalul a fost unul de basm, ilustrand ideea existentei lui Mos Craciun.







Dupa o reprezentatie plina de suflet,  ca rezultat al muncii in echipa, acestia s-au retras lasand loc ingerasilor de la Palatul Copiilor , care ne-au incantat cu vocile lor adorabile si dragalasenia lor. Repertoriul de colinde si prestatia lor au fost combinatia reusita pentru a aduce in inimile tuturor o atmosfera deosebita de sarbatoare. 
      



A urmat o ,,armata" ce a readus in prim plan traditii din satele moldovenesti: Ursul, Capra,Plugul.












 Dupa galagia si enegia aduse de acestia au revenit pe scena copii de la Palatul Copiilor, de data aceasta insotind o trupa, cu ceva mai multa experienta decat ,,micutii fulgi de nea", aflati inca la inceput de drum. Astfel am fost din nou incantati de colinde   si de entuziasmul celor de pe scena, dar si de "mini-recitalul" voluntarilor.






Apoi, in sfarsit si-a facut aparitia si Mos Craciunul Crucii Rosii. Mosul impreuna cu ajutoarele sale au impartit cadouri varstnicilor. Acesta a fost darul care a pus capat acestei reprezentatii oferite de Crucea Rosie, in colaborare cu sponsorii, dar si cu oamenii care s-au gandit si la cei care n-au posibilitatea sa se bucure cu adevarat de Sarbatori.
        




Dar petrecera, inca, nu s-a terminat pentru voluntari. Dupa munca depusa de-a lungul zilei, au fost asteptati si ei cu o mica surpriza de ziua lor (torturi, prajituri,suc etc), iscandu-se si o bataie genarala cu frisca si tort :)). Ca dovada a devotamentului lor pentru Crucea Rosie Voluntarii au ramas si au facut curat in urma lor inainte de a merge la sediu si sa pregatesca urmatoare sedinta ! 




Distractia a luat sfarsit pe la ora 14:00 cand toata lumea a plecat acasa, dupa sediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu