marți, 27 decembrie 2011

Bacaul, in plina traditie !!


         Desi  a trecut Craciunul si cu totii ne-am bucurat de aceasta sarbatoare minunata alaturi de cei dragi, familie si prieteni; astazi 27.12.2012, orasul Bacau s-a umplut de lume buna si de veselie primind colindatori si deschizand “usa” pentru uratori, capre si ursi. Totul a fost cuprins intr-un extraordinar spectacol oferit de primaria Bacau, sub directa obladuire a Ansamblului Folcloric “Busuiocul”.Centrul Bacaului s-a umplut de lume ce s-a bucurat de spectacolul oferit de ansambluri de datini si obiceiuri, unice si uneori date uitarii.Vizitatorii au venit la noi in oras din toata Moldova-Ursii de la Darmanesti, Ursii de la Dofteana, Capra din Sanduleni, Caiutii de la Pirjol si de la Balcani, Mascatii de la Beresti Tazalu, si cete din Iasi, Suceava si Vaslui. Aceasta adunare unica de traditii moldovenesti a adus un zambet mare si calduros pe fetele tuturor participantilor, fie ei copii, adulti, varstnici sau cei pentru care Craciunul nu a fost atat de plin de belsug si veselie.












Tin sa-i multumesc lui: Enasel Mihai pentru fotografi !!!

duminică, 11 decembrie 2011

Let's party in arena mall Bacau cu Raluka si Bosquito






11.00-12.30 - Spectacol "Petrecerea Spiridusilor"
17.30-19.00 - Recital Andra si Razvan Gogan
                   - Spectacol dans Grupul "Fargolino"
18.00-20.00 - LA MULTI ANI ARENA MALL!
19.30-19.45 - MC Alexandra
19.45-20.30 - Concert Raluka
20.45-21.45 - Concert Bosquito




Deci, azi vorbim despre cei 4 ani pe care i-a implinit Arena Mall din Bacau. Eu am ajuns pe la ora 17:30 si am asteptat sa incepa recitalul cu Andra si Razvan Gogan; ei si-au facut aparitia la o intarziere de aproximativ o ora, plini de energie si de veselie invitand totii copii pe scena sa danseze alaturi de ei. Au inceput prin a ne arata si un dans de step, s-au descurcat exemplar si mi-a placut, urmand apoi sa surprinda ,atat copii cat si parinti, cu melodia ,,Nu mi-e frica de bau bau!". Aproape toti copii au inceput sa fredoneze fersurile celor doi. Acesti copii s-au descurcat si au stiut sa faca atmosfera in tot mall-ul.








Intre timp, cat inca cei doi erau pe scena, eu impreuna cu inca doi colegi Adina si Costi am fost sa-i luam interviu interpretei de muzica dance-house, Raluka. Acest interviu a fost unul minunat, chiar foarte lejer. Am avut o companie frumoasa si o discutie la fel de frumoasa cu ea. Mi-a placut ca a dezbatut subiectele. Interviul incepe cam asa :

Reporter: In 2008 ai castigat trofeul la festivalul international de muzica usoara George Grigoriu. Cum ai trait acele momente frumoase?
Raluka: Pai, avand in vedere ca am castigat un Passat 2008 nu stiu exact de care, iti dai seama ca mi-a fost foarte bine… Nu! Toate festivalurile la care eu am participat au fost o experienta foarte buna pentru mine, pentru tot ce insemna scena si momentul asta …Si m-au facut sa inteleg ca e o diferenta foarte mare intre a fi un artist si a fi un pariticipant la toate concursurile. E mult mai greu sa fi un artist, sa fi pe scena in fata lumii si sa o  faci cumva sa te placa. Acolo daca te placea juriul bine, nu te placea nu luai premiul. Oricum, nu ca nu pierdeai nimic, dar nu pierdeai lucrul ce ti-l doreai cel mai mult din partea fanilor. Si mi-am dat sema ca e mult mai dificil acesta experienta cam asta a insemnat.  Bineinteles niste si premii care mi-au folosit.
Reporter : Tot in 2008 te-ai inscris si la concursul "MEGASTAR". Ce te-a facut sa te inscri?
Raluka : Da! Managerul meu de pe atunci, nu stiu ce a fost in capul lui ...da, oricum el era managerul atunci, si mi-a zis ,,Hai du-te si inscrie-te la “MEGASTAR” si poate o sa-ti fie bine ". Sincer, stii ca se spune ca majoritatea lucrurilor se intampla asa cum trebuie, si chiar asta s-a intamplat asa cum a trebuit si nu am castigat ca sa ajung azi aici…. si poate daca as fi castigat concursul ala azi, nu as mai fi fost aici. Si nu mi-ai fi luat tu interviu acum !
Reporter : La emisiunea ,,Megastar" ai facut parte din formatia Pepper Girls, cu care ti-ai incheiat participarea pe locul secund. Cum te-ai inteles cu cele din trupa?
Raluka :Forte bine, suntem prietene chiar si acum! cu Laura vorbeam, inainte am si stat impreuna, adica vorbeam chiar zilnic iar cu Jo putin mai rar dar vorbesc si cu ea, adica suntem prietene.
Reporter: Ti-ar placea sa lucrezi si in alte domenii in afara de cel muzical?
Raluka : Nu stiu daca m-as pricepe foarte bine ,dar as putea sa incerc… adica stii, cand eram mica vroiam sa ma fac avocat, psiholog, aveam multe ganduri marete, dar mi-am dat sema ca nu sunt pentru mine.Mie nu imi place sa invat ,nu imi place sa fac nimic si m-am reprofilat pe muzica. Nu stiu daca as vrea, poate la un moment dat sa imi deschid un mall, dar parca e prea multa bataie de cap. Nu as fi in stare sa manageriez. Probabil, cand ma voi stabili la casa mea, sa am grija de copii mei ;probabil ca as racola artisti mai tinerei si ii voi initia in industria muzical.
Reporter: Incepand cu primavara anului 2009 ai colaborat cu Dj Sava, in vederea produceri unor single-uri. Cum a fost acesta colaborare?
Raluka : A fost lucrul care m-a propulsat pe mine in treaba asta si care m-a invatat totul,  ce insemna muzica de club si concertele prin cluburile astea din Romania, si pana la urma eu asta fac . Acum cant la voi, in mall, dar de obicei  cant prin cluburi.  E o viata grea si asta,  nu e  foarte usoar sa mergi si sa canti prin cluburi,  sa nu dormi noaptea si sa inspiri tot fumul ala, iar a doua zi sa mergi din nou  de la12 pana la 6 dimineata. A fost o scoala interesanta pentru mine si chiar m-a ajutat foarte tare si tin sa-i multumesc lui Dj Sava pentru chestia asta.
Reporter: Primele doua cantece promovate "September" si " I like the trumpet" s-au bucurat de reactii favorabile atat din parte publicului cat si a presei. Te-ai asteptat ca acestea sa aiba un succes atat de mare?
Raluka :Da!  Sunt un om foarte optimist si atunci cand imi pun ceva in cap deobicei se intampla.  De asta e si foarte bine sa pleci dintr-un punct si sa  parcurgi toate etapele de care ai nevoie, ca atunci cand ajungi sus sa stii foarte bine sa te menti, pentru ca daca pleci dintr-un punct si maine ai o piesa bomba si ajungi international exista posibilitatea sa dai kickt cu urmatorul single, pentru ca nu ai parcurs toate etapele de care ai nevoie. Adica, stii, "bai, hai sa cant si in clubul ala, in care sonorizarea e proasta, sa vad cum e", sa nu uit. Pentru ca asa raman cu gandul ca am plecat de undeva si e bine sa nu uit, asa ca eu deocamdata le parcurg pe toate astea si voi ajunge mare. Au fost niste piese foarte frumoase, si sincer ma asteptam la tot succesul de care au avut parte.
Reporter: Pe viitor ce planuri ai ?
Raluka : Pai, am un nou single pe care il voi lasa cel mai probabil prin ianuarie. Nu va spun nimic de el, dar e o piesa care mie imi place foarte tare. Eu am contribuit si cu versuri si cu linia melodica. Este prima data cand compun.
Reporter: Cine este modelul tau in viata?
Raluka : Nu am un model in viata; am persone de care imi place foarte mult, dar nu am un model al meu, adica nu am un idol… Imi place foarte tare Beyonce, Rihanna,Justin Bieber, imi plac si copii si oameniI maturI; dar  Beyonce e pe primul loc, asta e clar. Dar  modelul meu in viata defapt, sunt eu.
Reporter: Unde iti vei petrece vacanta de Craciun?
Raluka : Eu nu am vacanta,  cant de obicei cu familia asta mare a mea de  artisti. Asta e viata noastra, stam tot timpul plecati pe drumuri.
Reporter: De cate ori ai mai fost in Bacau?
Raluka :De foarte multe ori si imi place, de fiecare data vin aici la mall. Nu mai stiu exact, dar oricum. am fost de vreo 5-6 ori . Si cand sunt  in trecere ma opresc aici, la mall.
Reporter: Ai prieteni din Bacau?
Raluka :Da, inafara de voi, bineinteles.  Alexandra Craiescu e din Bacau si mai sunt persone.Daca omit acum pe cineva important imi cer scuze ,dar sunt si eu om 
Reporter: Ce hobby-uri ai?
Raluka :Imi place la nebunie sa cumpar catei, asta ar putea deveni un hobby la un moment dat. Am deja doi, dar as mai vrea sa imi cumpar. Din pacate nu mai am unde sa-i tin. Imi place foarte mult sa calatoresc, dar nu calatorii din astea pe care le am zilnic de la Bucuresti la Bacau, de la Bucuresti la Suceava, de la Bucuresti la Timisora, la Deva, nu!
Calatorile astea frumoase, in care eu ma urc intr-un avion si plec  intr-un loc frumos, in care stau cu burta la soare si asa mai departe. Imi place sa fac sport foarte tare, desi nu prea fac ca am burtica, dar e ok. Si cam atat. Am hobby-ul meu mare in care eu cant, stau in studio sa dansez mult. In casa, cand sunt singura, imi dau draperia la o parte ma uit in oglinda si dansez toata ziua.
Reporter: Cum iti petreci timpul cu fanii de pe facebook?
Raluka : Stau aproximativ o ora ca nu prea am timp, dar le raspund. Eu raspund la cateva, sunt multe intrebari la care le raspund eu si sunt multe intrebari la care sun si imi rog managerul sa  raspunda in locul meu, pentru ca se vor supara oamenii, si e urat cand se supara pentru ca incep sa scrie tot felul de rautati… nu inteleg de ce ,dar na, ce sa facem? Asta e Romania !
Reporter: Cat de responsabila esti pe scena ? Dar in viata reala?
Raluka : Pe scena nu sunt responsabila deloc .Oricum, cand urc pe scena am doi dansatori care sunt foarte nebuni.Noi tot timpul indiferent de lume, stii ca se mai intampla concerte ca oamenii sa  nu stie sa isi aprecieze melodiile, sau sunt oameni, din anumite orase, care nu ma plac si na, nu sunt toate cluburile tot timpul pline, insa noi ne distram tot timpul. Nu sunt deloc responsabila pe scena. In viata reala sunt, cat de responabila pot fi la 22 de ani, iti dai seama, acum sunt putin mai matura.
Reporter: Regreti vreo alegere facut de-a lungul timpului?
Raluka : Nu!
Reporter: Te asemeni vreunui personaj dintr-un film ?
Raluka : Sa stii ca e prima data cand mi se pune intrebarea asta, si acum nu stiu, dar am sa stau sa ma gandesc 
Reporter: Care este citatul tau preferat?
Raluka :Ceea ce nu te ucide te face mai puternic !”
Reporter: Ai un mesaj pentru cei care vor citi acest articol?
Raluka : Da, le urez niste sarbatori fericite si sa stea cu familia pentru ca eu nu pot, si sa aiba parte de tot ce isi doresc.  Sa descopere Romania asta pentru ca e o Romanie frumoasa pana la urma, si chiar ii apreciez foarte tare pe cei de la Pro Tv pentru ca incearca sa implanteze chestia asta in capul romanilor, si e  foarte bun acest lucru, ce nu s-a mai intamplat in tara asta de ceva vreme. Asta le transmit tuturor celor care vor citi articolul: sa aibe niste sarbatori fericite, sa fie fericiti alaturi de cei dragi si sa descopere Romania. Sa nu mai plece, sa ramana aici !

Am trait momente foarte frumoase alaturi de Raluka si mi s-a parut o tipa super ok spre deosebire de VIP-urile ce apar la tv, bravo Raluka tine-o tot asa si vei reusi sa fii mare!













Raluka ne-a parasit dupa concert pentru a se pregatii pentru fanii ce o asteptau deja jos ! Noi am avut intervul la acelasi restaurant unde am avut si interviul cu Smiley, adica la  Sphinx . Cat timp s-a pregatit Raluka pentru scena. impreuna cu colegii ei, a urcat prezentatoarea si a impartit abonamente din partea Mall-ului Bacau pentru cei ce au fost pe faza. :) 















Dupa ce au fost impartite toate abonamentele, a urcat Raluka incalzindu-i pe bacauani cu melodia "September". Fanii au aplaudat pe tot parcursul concertului acesteia.






























Dupa momentele incendiare si pline de energie, artista s-a retras de pe sena Bacau-lui, plecand la un alt concert la Giurgiu.Publicul a fost la fel de energic precum ea si s-au distrat nemaipomenit. Intre timp, pe scena la Arena Mall Bacau, si-au facut apartia si cei de la Bosquito, plini de viata acestia au inebunit fetele ajunse chiar la extaz, avandu-i alaturi in acea seara.










Dupa o serie de melodii consacrate, acestia s-au retras, lasand publicul sa-i aplaude. Noi, fiind si profesionisti, ii asteptam la Sphinx, pentru un nou interviu. Dupa o seara plina de emotii si de munca multa( aproximativ 5 ore) am ajuns sa avem si un mic interviu cu Radu Almasan, artistul vocal al formatiei si cel care se ocupa de tot ce inseamna Bosquito. Interviul a inceput cam asa :

Reporter: Cum a fost experienta avuta in straintatate?
Bosquito: A fost o experienta foarte pozitiva pentru mine. Am cunoscut foarte multi din eroii mei muzicali, cu  a caror muzica am crescut. Eu am invatat foarte mult, am lucrat acolo si ca muzician, si ca producator. Acuma m-am trezit cu o firma de productie si cu doua trupe, una in Romania care va trece in curand oceanul in America de Sud ,pentru ca ultima piesa am facut-o in spaniola si o licentiem si in America de Sud , iar cealalta de rock alternativ America de Nord in S.U.A. Cam asta facem.
Reporter: Deci a mers bine si merge si in continuare?
Bosquito:Da, acum merge din ce in ce mai bine. La inceput a fost foarte greu, timp de 2-3 ani am tras cat cuprinde, dar acuma incepe sa se vada si rezultatele.
Reporter: Cum a fost performanta de la deshiderea concertului Shakirei?
Bosquito:Cred ca am fost cei mai norocosi atunci pentru ca exact dupa ce am terminat noi de cantat a inceput o furtuna… deci toata ziua a fost frumos, cum am terminat de cantat a fost o super furtuna si s-a stricat tot concertul. Deci noi am putut sa cantam, a iesit super, oameni ne-au vazut, s-au bucurat la momentele respective. A fost primul nostru concert in Bucuresti dupa aproape 7 ani de zile si a fost o experienta pozitvia pentru mine, pentru Shakira…  cred ca ei 
i-a fost frig si a stat cu picioarele in ploaie, dar noi  am fost ok.
Reporter: Ai avut ocazia sa stai de vorba cu ea?
Bosquito:Nu! Nici nu am avut intentia, nu ca nu mi-ar fi placut, dar imi amintesc ca atunci eram foarte pe fuga deoarece trebuia sa plecam in alta parte. Shakira era in alta tabara a backstage-ului  si nu am resuit sa ne intersectam.
Reporter: Ai dorit vreodata sa renunti la muzica?
Bosquito: De dorit nu am dorit eu, dar mi-a trecut prin cap la un moment dat, cand nu mergeau lucrurile. Recunosc ca am avut un singur moment in viata mea in care chiar am considerat ca trebuie sa ma las, dar din fericire colegii mei 
m-au convins sa nu o fac, si iata-ma! 
Reporter: Daca ai fi renuntat la muzica, ce ai fi vrut sa faci ?
Bosquito: Din pacate nu am un raspuns foarte clar pentru ca nu m-am gandit niciodata. Probabil ca nu mai vroiam sa am de a face deloc cu domeniul muzical, dar sunt sigur ca ar fii fost ceva ce are legatura cu natura…nu stiu ceva unde e soare si jungla.
Reporter: Te-a afectat intr-un fel absenta de pe scena romanesca ?
Bosquito: Intr-un fel da. Normal ca pierzi multe lucruri pe care le aveai cand erai aici si erai foarte prezent , dar a fost un risc asumat, calculat. Mi-am dat sema ca o sa pierd acele lucruri renuntand si a fost ok. Adica, stiam la ce ma bag .
Reporter: Care a fost cauza destramarii trupei ?
Bosquito:  Cauza destramarii trupei a fost deficientele foarte spontane de caracter, care au inceput sa apara cand lucrurie au inceput sa mearga greu, iar acest lucru a inceput in America. Noi am plecat toti impreuna si cand au vazut ca lucrurile nu merg asa cum trebuie, o parte din ei au plecat, iar eu cu tobosarul am ramas incontinurare?
Reporter: Acesta despartire a avut vreun efect negativ asupra ta?
Bosquito: Pe termen scurt, da, pentru ca mi-a parut rau, adica eram cu niste oameni cu care impartisem multi ani de zile, dar ca oricare despartire, pe termen lung iti face bine, pentru ca daca era sa fie, era. Si iti dai sema ca o sa cunosti alti oameni  care sunt mult mai potrivit decat cei care erau inainte, ca in orice relatie 
Reporter: Ce te-a inspirat sa alegi acest gen de muzica ?
Bosquito: In copilaria mea nu prea aveam foarte multe variante in materie de e asculta muzica. Atunci cand eram mic aveam un numar limitat de viniluri, nu aveam nici casetofon, nici CD. Erau ale parintilor mei, si cred ca 60% dinte ele erau cu muzica cubaneza,mexicana ,ciliana,peruviana. Ai mei ascultau destul de multa muzica sud-americana si practic am crescut cu acesta muzica.La fiecare chef era prezenta, toata lumea dansa, toata lumea se simtea bine...nici nu stiu cum mi-a intrat acest ritm prin piele.Dupa aia, cand am descoperit si muzica rock, le-am iubit in paralel si pana la urma s-au combinat cumva, si am aparut noi.
Reporter: In ce tari ai dori sa canti cu trupa ta?
Bosquito: Nu stiu cu Mayan Huligan am cantat in vreo 16 tari; cu Bosquito mi-as dori sa cant in Mexic, nu stiu de ce. Eu am fost in Mexic, stand in Los Angeles, e aproape. Dar ,nu stiu. Mexic, sa fie.Mie personal mi-ar placea un concert in Buneos Aires.
Reporter: Te simti bine atunci cand canti pentru romani din tara ta?
Bosquito: Normal, altfel nu o faceam. Am ajuns la o varsta si un standard de viata la care imi permit sa fac numai ce vreau eu. Asa ca daca nu vreau sa fac ceva, nu fac pur si simplu.
Reporter: Ai un citat preferat?
Bosquito: Am multe citate preferate, asa ca sa imi aleg unul imi e greu.
Reporter: Dar un plan de vitor?
Bosquito:Nici unul (doresc sa ma sinucid). Normal ca avem planuri de vitor .si eu am. si tu ai. Dar, sa continuam sa ne simtim bine si sa facem muzica, sa se bucure oameni si sa ne vedem iar, la anul, la mall la Bacau, cand o mai fi cate un chef din asta si sa petrecem din nou!
Reporter: Unde iti vei petrece Craciunul?
Bosquito: La tara. Niciodata in viata mea nu mi-am facut Craciunul la tara si anul asta mi-am propus sa-l fac la tara.
Reporter: Cum ti sa parut acesta seara in Bacau?
Bosquito: Foarte scurta pentru ca jumate din ea am dormit ,si de cand am ajuns la mall ne-am dus direct pe scena si am cantat. Mi-a placut foarte mult pubilcul, a fost foarte cald la adresa noasta, mai ales ca nu am inceput spectacolul cu piesele noastre foarte cunoscute. Au reactionat foarte ok si m-am simtit foarte bine, adica daca nu s-ar fi facut foarte tarziu as mai fi cantat si as mai fi stat 
Reporter: Un mesaj pentru cei care vor citi articolul?
Bosquito: Eu chiar am un mesaj… adica in afara de un” Craciun Fericit”. Prin fiecare oras prin care mergem observam asa, un pic de retinere atunci cand vine momentul de a te bucura de sarbatori, de decembrie si de tot ce vine in general. Cred ca oameni au ajuns la o anumita lehamite de tot ce se intamapla in viata sociala si nu mai fac distinctie intre viata personala si cea sociala. Uita sa se mai bucure si mie nu imi place sa-i vad asa. Adica, ma doare intr-un fel si nu stiu, le-as ura tuturor, daca pot sa faca acest lucru: sa incerce sa fie mai relaxati.  Sa ia lucrurile asa cum sunt, cu umorul nostru romanesc- de haz de necaz- si se bucure totusi de sarbatorile astea, pentru ca sunt unice. Sarbatorile din 2011 sunt numai acum, altele nu mai sunt vor fi ca astea. Asa ca, sa ne vedem mai veseli si putin mai optimisti. Stiu, poate ca multi au probleme… dar cu optimism treci si mai usor peste ele.








Wow… o seara minunata, nu credeti? Cred ca a meritat sa stau cele 5 ore pentru aceste 2 interviuri minunate. Sper sa le apreciati si voi la fel ca si mine. Sunt doi oameni minunati, ce au facut ceva pentru romani si care pe proprile lor picioare au reusit sa fie cunoscuti. Le multumesc celor de la Bosquito si Ralukai pentru interviuri si ii mai astept prin Bacau la o cafea.

miercuri, 7 decembrie 2011

S-a aprins bradul in Bacau


     Astazi, orasul Bacau a fost luminat odata cu aprinderea luminilor bradului de Craciun si cu spectacolul din Parcul Cancicov. Festivitatea a inceput la orele 16:00 si a adunat bacauanii cu mic, cu mare, in ciuda frigului.
      La spectacol ne-au incantat elevi de la  Liceul de Arta „George Apostu”, ingerasii de la Palatul copiilor, condusi si coordonati de profesorul Claudiu Filip . Au mai luat parte si IPS Ioachim Bacauanul si domnul primar Romeo Stavarache.













 Colinde ce ne-au incantat sufletul, mesaje ce ne-au adus mai aproape si bradul ce a devenit simbolul de iarna al Bacaului- toate aceastea au fost surpriza ce ne-a asteptat pe 6 decembrie( Mos Nicolae) la Deschiderea Bradului. Toti cei prezenti au simtit cu adevarat cum intregul tablou creat , desi fara zapada, i-a coplesit intr-un mod pozitiv.





In sfarsit s-a aprins si bradul si a fost un moment minunat pentru cei mici,  dar si pentru sufletul de copil ce inca traieste in cei mai mari. Luminitele bradului vor straluci pe tot parcursul lunii pentru a-i putea semnala Mosului sa vina si in Bacau, pentru ca lumea este in plina pregatire pentru Sarbatori.

     

  Ajutoarele Mosului de la Crucea Rosie, craciunite si spiridusi n-au lipsit, aducand un zambet pe fetele micutilor cu bomboane si jucarii de plus. Copilasii erau foarte incantati de cadourile primite, fiind fermecati de spiritul Craciunului si asteptand cu nerabdare venirea mosului iubit de toti, Mos Craciun.















     


  A fost o multime de participanti si m-a bucurat faptul ca erau prezenti foarte multi copii ce au putut savura din plin momentele din aceasta zi minunata, impreuna cu familiile lor. In ciuda frigului, a fost o atmosfera calduroasa pe care ajutoarele Mosului au accentuat-o cu starea de veselie si buna dispozitie, pe care au impartasit-o si celor din jur.